Mannetti

O linie aurie extrem de solidă ilustrează arborele genealogic al marcii italiene Manetti, conectând toate reperele istorice ale unei afaceri de familie, care de peste 400 de ani excelează ca expresie maximă producerii foitei de aur. 

De-a lungul secolelor, această familie a însoțit și uneori chiar a anticipat evoluția proceselor de producție pentru transformarea lingoului de aur in foita, devenind ambasador în întreaga lume a unei tradiții remarcabile și a capacității de inovare a celei mai bune măiestri florentine.

Anul 1500: ORIGINILE FAMILIEI
Povestea companiei care a ajuns să devină cel mai important producător mondial de fiuta de aur și foita de argint coincide cu cea a unei mari familii florentine care, încă din Renaștere, a practicat arta străveche și nobilă a baterii aurului, alura care cucerise chiar pe Leonardo da Vinci.

Prima mențiune despre familia Manetti datează de la sfârșitul secolului al XV-lea. Strămoșul familiei, Matteo, locuia în satul Quinto, în mediul rural florentin, împreună cu fiii săi Antonio și Agostino. Orașul era guvernat de Medici și trecea printr-o perioadă de creștere economică și culturală considerabilă: în timp ce bancherii și comercianții florentini își făceau avere în toată Europa, Raffaello Sanzio, Leonardo da Vinci și Michelangelo Buonarroti lucrau în oraș, iar in jurul lor înfloreau ateliere de artiști noi și artizani, inclusiv cel al familiei Manetti. De la bun început, numele Manetti a fost asociat cu bătaia aurului: un comerț care era atât de vital pentru nevoile de producție ale orașului, încât a atras atenția unora dintre cele mai mari minți ale epocii.

Chiar și Leonardo da Vinci însuși a devenit fascinat de miracolul transformării aurului în foiță de aur, iar cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă ale artizanilor și de a crește productivitatea atelierelor acestora, marele artist și-a dedicat una dintre cele mai extraordinare invenții ale sale comerțului cu aur. O mașină capabilă să reducă grosimea metalului prețios de la 500 la 30 de microni.

Vizualizare ca Grid List

20 Articole

Set Descending Direction
 1. Mixtion 12 ore Manetti
  Mixtion 12 ore Manetti
  Pret:38,00- 117,80 RON

  De la 38,00 RON

 2. Mixtion 3 ore Manetti
  Mixtion 3 ore Manetti
  Pret:78,60- 117,80 RON

  De la 78,60 RON

 3. Mixtion pe baza de apa Manetti
  Mixtion pe baza de apa Manetti
  Pret:63,00- 166,00 RON

  De la 63,00 RON

pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Ce tipuri de creioane colorate există?

  10 people already voted for this question.

  1. Există mai multe tipuri de creioane colorate, incluzând creioane acuarelabile, pastel, permanente, ulei și ceară. Fiecare tip are caracteristici specifice, cum ar fi rezistența la apă, capacitatea de amestecare și textura.

 2. Ce sunt cariocile pe bază de alcool?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile pe bază de alcool sunt instrumente de desen care folosesc cerneală pe bază de alcool în locul apei sau altor solvenți. Acestea oferă o aplicare uniformă și fără pete, fiind populare în special în rândul ilustratorilor, artiștilor și designerilor grafici.

 3. Ce sunt culorile în ulei pentru pictură și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Culorile în ulei sunt un tip de vopsea folosit în pictură, care conțin pigmenți și un liant, de obicei ulei de in sau ulei de sofran. Ele sunt utilizate în pictura pe pânză, lemn, carton și alte suprafețe compatibile, fiind apreciate pentru consistența lor cremoasă și posibilitatea de a fi aplicate în straturi groase sau subțiri.

 4. Ce sunt markerele cu vopsea pe bază de solvenți și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Markerele cu vopsea pe bază de solvenți sunt instrumente de desen și pictură care conțin vopsea pe bază de solvenți în interiorul lor, fiind ideale pentru o varietate de aplicații pe suprafețe diverse precum metal, plastic, sticlă, piatră, lemn și ceramică.

 5. Ce sunt cariocile cu vopsea acrilica și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile cu vopsea acrilica sunt instrumente de desen si pictura care contin vopsea acrilica în interiorul lor, fiind perfecte pentru o varietate de aplicatii, cum ar fi ilustrații, design grafic, pictura pe sticla, lemn, metal, plastic, ceramica si textile.

 6. Pe ce tipuri de suprafețe pot fi folosite cariocile Posca?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile Posca pot fi utilizate pe o varietate de suprafețe, inclusiv hârtie, carton, lemn, plastic, sticlă, metal, ceramică, textile și chiar pe suprafețe precum skateboard-uri sau casti de biciclete.

 7. Ce este vopseaua acrilică?

  10 people already voted for this question.

  1. Vopselele acrilice sunt un culori pentru pictura realizate prin amestecarea pigmentilor cu polimeri sintetici emulsionati cu apă. Ele sunt în esență vopsele din plastic, care sunt solubile în apă și au calități bune de adeziv. Sunt foarte stabilie. Ele rezistă la oxidare și descompunere chimică și nu se îngălbenesc în timp.

 8. Cum aleg creioanele colorate potrivite pentru proiectul meu?

  9 people already voted for this question.

  1. Alegeti creioanele colorate în funcție de proiectul dumneavoastra, preferințe și buget. Acuarelabilele sunt excelente pentru efecte de acuarela, pastelurile pentru texturi fine, iar cele permanente pentru rezistență și durabilitate.

 9. Cum se utilizează cariocile pe bază de alcool?

  9 people already voted for this question.

  1. Pentru a utiliza cariocile pe bază de alcool, deschideți capacul și aplicați vârful pe hârtie sau alte suprafețe potrivite. Apăsați ușor și trasați linii sau umpleți zonele dorite cu culoare. Puteți suprapune straturi de culoare pentru a obține nuanțe și efecte diferite.

 10. Care este durata de uscare a culorilor în ulei?

  9 people already voted for this question.

  1. Culorile în ulei se usucă lent, în general, în câteva zile sau chiar săptămâni, în funcție de grosimea stratului de vopsea și condițiile de mediu, cum ar fi umiditatea și temperatura. Totusi, un tablou in culori ulei este considerat complet uscat (poate fi vernisat) dupa un an.