Sennelier – Culori Pictura de la 1887

Totul a inceput in 1887, atunci cand Gusave Sennelier, un chimist pasionat de culori pt. pictura, a deschis La Maison Sennelier pe Quai Voltair, peste drum de Muzeul Louvre si nu departe de Scoala de Arte Plastice.
Gustave Sennelier In Atelierul SauGustave Sennelier in atelierul sau.
Ca producator de culori pentru pictura acesta a pus accentul pe identificarea celor mai buni pigmenti, imbunatatirea amestecurilor, si realizarea unor culori puternice, curate. Munca sa era atat de meticolasa si precisa incat in scurt timp artistii au inceput sa considera gama sa de culori ca fiind maximul de calitate, un reper pentru ceilalti producatori de culori pentru pictura din acea vreme.
Sennelier_1Culoare de ulei in borcan, asa cum erau comercializate inaintea inventarii de catre Gustave Sennelier a ambalajului in tub metalic.
Alaturi de descoperirea celor mai puri pigmenti, un alt obiectiv al casei Sennelier era dezvoltarea unor tehnologii de imbunatatire si conservare a culorilor sale. Primele culori realizate de Gustave Sennelier erau realizate manual, asa cum se produceau de secole. In 1900 Gustave Sennelier a conceput si realizat o masina care utiliza 3 role din portelan ce aplicau aceeasi presiune ca si in cazul culorilor produse manual, rezultatul fiind o imbunatatire a omogenitatii si a eficientei.
Colorit este importator exclusiv in Romania al marcii Sennelier. Puteti vizualiza produsele aici: http://www.colorit.ro/sennelier.html

This entry was posted in Fără categorie and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.