Pensule Tintoretto 455 – ideale pentru pictura in culori acrilice

Ce pensule sunt ideale pentru pictura in culori acrilice?

Pensule Tintoretto 455
Datorita timpului scurt de uscare al culorilor acrilice, si al relativei opacitati a acestor culori, aplicarea lor pe panza necesita siguranta si precizie. Corecturile se realizeaza mai greu decat in cazul culorilor pe baza de ulei. Mai ales in cazul contururilor.
Prin urmare, este necesar ca miscarea mainii care tine pensula sa fie prelunga. Doar asa poti reusi din prima sa obtii conturul obiectului pe care vrei sa il pictezi intr-o culoare uniforma. Pentru ca linia lunga sa isi pastreze intensitatea, pensula trebuie sa aiba o capacitate mare de retinere a apei si a culorii intre firele sale. Iar daca vrei ca linia astfel trasata sa nu fie tremurata, atunci ai nevoie de o pensula plata.
Am cautat pensule care sa aiba aceste proprietati, si, m-am oprit asupra pensulelor Tintoretto 455.

Avantajele pensulelor Tintoretto 455

Pentru trasarea de astfel de linii lungi si precise, iti recomand sa folosesti pensulele din gama Tintoretto 455. Iata de ce:

  • Aceste pensule sunt facute din peri sintetici foarte elastici, mai lungi decat alte pensule plate, care retin multa apa. Capacitatea de retinere a apei este ideala pentru trasari lungi si precise, caci, la finalul liniei, nu ramai fara culoare pe pensula. Aceasta capacitate de retinere a apei este ideala si pentru aplicarea de straturi transparente succesive (glazuri).
  • Forma plata a pensulelor permite atat acoperirea unor zone mari cu o culoare compacta, cat si trasarea de linii foarte subtiri (cu ajutorul muchiei). Prin rotirea treptata a pensulei pe masura ce trasezi, se obtin linii a caror grosime variaza intr-un mod placut si elegant.
  • Sunt usor de manevrat datorita manerului scurt.

PONT: Exista o tehnica de pictura decorativa (one-stroke), in care aceste pensule plate din par sintetic si elastic, prin incarcarea cu doua culori, produc efecte foarte frumoase.

Exemplu de folosire a pensulelor Tintoretto 455

Am sa-ti arat practic cum m-am folosit de aceste pensule pentru pictura unui tablou cu cale. Aceste flori au o singura petala mare, ale carei margini au o curbura eleganta. In unele locuri, curbura aceasta este ideal sa nu fie realizata pe bucati, ci dintr-o miscare. In plus, textura si forma petalei necesita treceri line intre culori, iar pentru a realiza acest lucru, am aplicat mai multe straturi succesive de culoare cu partea lata a pensulelor.
Pensule Tintoretto Pt Acrilice
Materiale: Culori acrilice Lukas Cryl Studio, Pensule Tintoretto 455, panza de bumbac pe sasiu, dimensiune 20×30.
Am sa-ti arat practic cum m-am folosit de aceste pensule pentru pictura unui tablou cu cale. Aceste flori au o singura petala mare, ale carei margini au o curbura eleganta. In unele locuri, curbura aceasta este ideal sa nu fie realizata pe bucati, ci dintr-o miscare. In plus, textura si forma petalei necesita treceri line intre culori, iar pentru a realiza acest lucru, am aplicat mai multe straturi succesive de culoare cu partea lata a pensulelor.
Pictura - Etape
Pentru fundal am folosit o pensula de marimea 8. Peste primul strat de verde am adaugat mai multe straturi neuniforme cu sina natur si umbra arsa, iar in coltul din stanga-jos, putin alb.
PONT: Daca este nevoie sa intinzi culoarea mai mult pentru a fi uniforma, fara pete, traseaza prelung cu pensula in timp ce o ridici. Ca si cum ar decola un avion.
Pensula Culori Acrilice Detaliu
PONT: Daca vopseaua puternic diluata cu apa a incarcat prea mult pensula, dupa aplicarea culorii pe panza, poti schimba pensula cu una uscata. Vopseaua se poate intinde in continuare cu pensula uscata care va absorbi excesul de culoare apoasa.
Apoi, pentru primele straturi ale inflorescentelor am folosit pensula de dimensiunea 6. In cazul florii din dreapta am amestecat magenta cu albastru cobalt. Elasticitatea perilor pensulelor Tintoretto 455 este utila pentru formarea curburii acestor cale. Efectul elegant si precis al marginilor calelor nu ar fi fost posibil fara aceste pensule.
Pensule3-1
Ulterior, cu pensulele de dimensiune 4 si 2 am trasat straturi succesive de nuante pentru a reda textura si coloritul gradual din interiorul petalelor. La exterior am pictat cu miscari curbe, prelungi, folosind muchia pensulei. Marginea superioara a inflorescentei am pictat-o cu muchia pensulei plate, rasucind usor, si folosind doar magenta pur. Pentru detaliile mai fine, am schimbat pensulele acestea cu cea mai mica dimensiune: zero.
Pensulele Tintoretto folosite s-au dovedit a fi de o precizie uimitoare in acest mediu lichid cu care am lucrat. Iata un detaliu al picturii, dupa ce am trasat cateva linii pe suprafetele exterioare ale florilor. Scopul acestor linii este de a conferi o textura mai clara petalelor. Albastru cobalt cu alb pe floarea mov, si galben cadmiu cu alb pe floarea galbena. Trasarea se face printr-o atingere foarte usoara cu pensula, fara nicio apasare, cu miscari ample dar rapide.
Pensule4_1
Cu muchia acestei pensule inmuiata in umbra arsa, am tamponat punctele de culoare inchisa de pe pistilul din mijlocul florii.
Am folosit cu success pensula de marime 0 si in cazul semnaturii.
Detaliu-Pistil-1 Detaliu-Semnatura-1
 
Pictura finala, la lumina zilei, arata astfel:
Cale2-1
SFAT: Spala bine pensulele dupa folosire. Nu lasa vopseaua sa se intareasca la baza firelor.
Concluzie: Pensulele Tintoretto 455 sunt ideale pentru pictura liniilor fine, a curburilor delicate si a gradientelor line.
Vrei sa aflii pas cu pas cum a fost realizat acest tablou (si inca multe altele)? Inscrie-te la cursul de pictura online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.