Ai nevoie de un hobby? Incerca tehnica servetelului!

Ai Nevoie De Un Hobby? Incerca Tehnica Servetelului! -

Avem nevoie din ce in ce mai mult de lucruri si activitati care sa ne scoata din rutina zilnica, obisnuita. Pentru unii dintre noi, timpul liber inseamna o carte noua, un film au plimbari in aer liber. Insa se pare ca din ce in ce mai multe persoane aleg sa alunge stresul folosindu-se de activitati manuale, cum ar fi decorarea obiectelor prin tehnica servetelului. Tehnica servetelului face referire la artizanat, la reconditionarea unor obiecte preexistente, sau modificarea acestora prin schimbarea aspectului acestora.
Ai Nevoie De Un Hobby? Incerca Tehnica Servetelului! -
Sursa foto: Pixabay.com
Tehnica servetelului sau decoupage-ul, asa cum mai este cunoscut, a devenit din ce in ce mai cunoscut in ultima perioada. Tehnica decoupage presupune multa munca si dedicare, dar si satisfactii foarte mari, deoarece produsele finite au cu adevarat un aspect senzational, mai ales daca in acest sens sunt folosite produse de calitate.
Tehnica servetelului vizeaza o multitudine de produse. Decoupage-ul se poate face pe sticla, pe lemn, pe carton, pe piele, pe agende, pe inlocuitori, pe plastic sau chiar pe lumanari. Practic si aceasta tehnica a transferului de imagine este de fapt o metoda de personalizare. Oferta de produse necesare decoupage-ului este foarte ampla, in functie de suportul folosit pentru transfer. Aspectul unui produs se schimba foarte mult daca produsele folosite nu sunt exact cele care sunt necesare si de aceea trebuie sa acordam atentia cuvenita acestui lucru.
La fel de important atunci cand folosesti tehnica servetelului este sa folosesti adezivul potrivit. Practic secretul reusitei consta tocmai in acest lucru, deoarece adezivul potrivit poate face ca decorarea sa se realizeze in mod rapid, fara defecte. Adezivul este specific fiecarui material in parte, pe care se face transferul. Este indicat sa respecti specificatiile si recomandarile producatorilor, astfel incat reusita sa nu se lase asteptata.
Servetelele pot fi gasite intr-o multitudine de modele, astfel incat tu sa ai o gama larga din care sa alegi. Aceste servetele se gasesc in magazinele de profil si nu sunt foarte costisitoare. Servetelele pot fi gasite si in pachete, dar si la bucata, usurandu-ti munca practic si investitia. Iti vor mai fi necesare pensulele speciale pentru aplicarea adezivului si a lacurilor, pensule pe care va trebui sa le ingrijesti astfel incat sa dureze cat mai mult. Este indicat ca si aici sa fii atent la calitate, deoarece o pensula buna va putea face diferenta dintre reusita si esec.
Tehnica servetelului este prezenta in Romania din anul 2012, insa explozia in ceea ce priveste creativitatea s-a produs acum 2-3 ani. Din ce in ce mai multe persoane se hotarasc sa incerce decorarea manuala prin folosirea tehnicii servetelului, iar obiectele care ies din mainile acestor artizani sunt cu adevarat demne de un decorator profesionist.
Tehnica servetelului este avantajoasa deoarece nu necesita timpi foarte mari alocati pregatirii sau realizarii produsului finit. Uscarea adezivului se face in doar cateva minute, aplicarea nu ar trebui sa dureze foarte mult, drept pentru care un astfel de obiect decorat poate fi terminat intr-o perioada chiar rezonabila de timp.
Obiectele realizate au in mod cert rol decorativ. O cutie pentru ceasuri, sau una pentru bijuterii, sau chiar o cutie pentru amintirile bebelusului, o sticla de vin, paharele sau orice alt obiect care iti vine in minte, toate pot fi redecorate si personalizate, astfel incat gradul de satisfactie al clientilor sa fie mare.
In mod cert te vei indragosti de tehnica servetelului, deoarece vei vedea in acest mod cat de repede si frumos poti transforma un obiect aparent plictisitor, in unul plin de viata si plin de culoare. Inarmeaza-te asadar cu tot ceea ce iti trebuie si urmareste informatiile pe care artizanii cu experienta le adauga pe canalele lor sau pe retelele sociale. Astfel, vei fi bine pregatit si vei avea capacitatea de a realiza lucruri uimitoare cu ajutorul tehnicii servetelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.