Cele mai importante diferente intre acuarele, uleiuri si culori acrilice

Cele Mai Importante Diferente Intre Acuarele, Uleiuri Si Culori Acrilice -

Cele Mai Importante Diferente Intre Acuarele, Uleiuri Si Culori Acrilice -

Acuarelele, culorile de ulei si culorile acrilicele sunt cele mai utilizate tipuri de culori in arta de catre pictori profesionisti si incepatori. In functie de tehnica folosita, materialul pe care se picteaza si timpul pe care doresti sa il acorzi, poti opta pentru una dintre aceste categorii de culori.

Colorit.ro iti propune un mic ghid cu privire la diferentele intre tipurile de culori pentru ca tu sa le alegi pe cele mai potrivite tie.

Care sunt cele mai importante diferente intre acuarele, uleiuri si culori acrilice?

  1. Timpul de uscare

Este principala diferenta intre cele 3 tipuri de culori. Printre cele cu cea mai rapida uscare sunt acuarelele, urmate de acrilice si uleiuri. Cele din urma ofera un timp mai mare pentru amestecul culorilor si aplicarea nuantelor pe substraturi, in timp ce acrilicele au nevoie de aditivi pentru incetinirea procesului de evaporare al apei.

  1. Tehnica folosita

Aceasta dicteaza alegerea tipului de culoare. Pentru hartie sunt indicate acuarelele, pentru panza – acrilicele si uleiurile. Daca acuarelele necesita uscare inaintea adaugarii oricarei alte culori, pentru evitarea imbibarii cu apa a plansei si implicit ruperea ei, uleiurile permit cel mai usor imbinarea culorilor, in timp ce acrilicele se dovedesc a fi calea de mijloc intre primele doua.

  1. Curatarea

Pentru copii si incepatori, cele mai recomandate sunt acuarelele si acrilicele pentru ca se pot indeparta usor de pe spatiul de lucru si pensule. Uleiurile pe de alta parte, necesita solventi toxici pentru curatarea instrumentelor de lucru.

  1. Durabilitatea in timp

In functie si de materialul pe care se lucreaza, durabilitatea unei lucrari este mai mare sau mai scazuta. Astfel ca cele mai putin rezistente sunt acuarelele utilizate pe hartie, urmate de acrilice si in final de uleiuri, pe panza, care pot persista pana la cateva decenii, devenind in schimb fragile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.