5 cele mai des intalnite intrebari despre pictura

5 Cele Mai Des Intalnite Intrebari Despre Pictura -

Intrebari Pictura 1

http://hdwallsource.com

Pictura este o modalitate de exprmare a propriilor trairi pentru unii si un mijloc de a crea arta pentru altii. Indiferent de pricepere si talent, nimeni nu s-a nascut invatat, astfel ca pana si cei mai mari artisti plastici care au existat vreodata au avut la un moment dat aceleasi intrebari ca si tine.

Care sunt cele mai des intalnite intrebari despre pictura?

  1. Ce fel de vopsele sa folosesc?

Exista trei tipuri de vopsele: acurele, uleiuri si acrilice. Opteaza pentru cele mai potrivite stilului tau si rezultatului pe care doresti sa il obtii. In functie si de timpul pe care doresti sa il aloci unei planse, poti alege acuarelele care se usuca cel mai repede, dar necesita multa apa si nu pot fi folosite decat pe hartie. Uleiurile se usuca cel mai greu, dar permit aplicarea mai multor straturi si, in cazul unor greseli, acestea se pot remedia cu usurinta prin curatarea vopselei de pe plansa cu un cutit special. Cele mai potrivite vopseluri sunt acrilicele pentru ca sunt o imbinare intre celelalte doua, au o uscare mult m,ai rapida decat uleiurile, se aplica mult mai eficient decat acuarelele, in straturi si se pot folosi pe orice tip de suprafata: hartie, panza sau lemn.

  1. De ce culori am nevoie?

Culorile de baza de care ai nevoie sunt rosu, albastru si galben. E indicat sa ai o nuanta rece si una calda din fiecare dintre aceste culori pentru a crea diverse accente. Pe langa acestea, achizitioneaza vopselele alb si negru. In cazul in care nu doresti sa amesteci culorile, atunci alege si  o nuanta de maro auriu, unul pamantiu si un verde.

  1. Pe ce suport sa incep sa pictez?

Poti alege orice tip de suprafata doresti (hartie, lemn, panza), important e ca vopseaua sa fie potrivita si sa adere la respectivul material. Astfel, acuarelele sunt aplicabile pe hartie si carton, acrilicele pe orice tip de suprafata sau uleiurile pe panza si lemn cu conditia ca suprafata sa fie tratata inainte cu o substanta care sa nu permita uleiului sa putrezeasca materialului.

  1. Cate pensule sunt necesare?

Numarul pensulelor depinde de tipul de vopsea aleasa (uleiurile au nevoie de cate o pensula pentru fiecare culoare pentru ca au un timp de uscare mai mare) si de nevoia pe care tehnica aleasa de pictura ti-o impune. Asadar, daca vrei sa acoperi o suprafata larga, vei avea nevoie de o pensula mai lata sau una stufoasa si rotunda, pentru detalii, o pensula subtire sau una unghiulara etc.

  1. Cat de des se curata pensulele?

Pentru a te bucura de eficienta pensulelor tale, e indicat sa le cureti dupa fiecare utilizare. Ai in vedere faptul ca uleiurile de pe pensule nu se indeparteaza cu apa si sapun, ci cu un diluant special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.