Loading...

Pasta de modelaj Free Form™ SCULPT

SKU
55741
Indisponibil
206,30 RON

Free Form ™ SCULPT este o argila epoxidica bicomponent care poate fi sculptata, nu necesita ardere si se va intari intr-un timp scurt, pana la o stare extrem de dura si durabila, fara nici o contractie. SCULPT este cu 30% mai usoara decat produsele similare si mentine mai bine suprafetele verticale. Utilizatorii pot sculpta piese mai mari, mai puternice, cu mai mult control asupra distributiei greutatii. FREE FORM SCULPT da posibilitatea realizarii unor detalii extrem de fine cu o precizie mai buna folosind instrumente sau modeland manual.

O finisare lucioasa asemanatoare cu oglinda poate fi obtinuta prin slefuire cu apa inainte de intarire.

Caracteristici
Utilizabilitate maxima - Adaugati doar apa; puteti schimba consistenta si viabilitatea Free Form ™ SCULPT prin adaugarea de apa la amestecarea componentelor A + B. Suprafata pastei poate fi netezita cu apa in timp ce sculpteaza.

Componentele A si B sunt amestecate in cantitati egale de mana. Timpul de lucru este lung de 1,5 ore si Free Form ™ SCULPT se intareste peste noapte rezultand o masa dura, rigida, care este foarte puternica si rezistenta la apa. SCULPT se coloreaza usor prin adaugarea de coloranti UVO ™ sau IGNITE ™ pentru a crea efecte de marmura sau alte efecte. Suprafetele intarite se pot vopsi usor cu culori acrilice.

Free Form ™ SCULPT nu contine siliciu cristalin (care este un cancerigen cunoscut). Poate fi slefuit, modelat si vopsit in siguranta.

Folosit ca adeziv pentru reparatii, Free Form ™ SCULPT se va lipi de el insusi si de o varietate de suprafete, inclusiv lemn, metal, sticla, piatra si beton. Free Form ™ SCULPT va intari chiar sub apa.

Specificatii
SKU55741
EAN751635557482
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareproduse individuale
detalii tehnice

Siguranta - Utilizati intr-o zona ventilata corespunzator (ventilatie „dimensiunea camerei) Purtati ochelari de siguranta, maneci lungi si manusi de cauciuc pentru a reduce riscul de contaminare. Purtati manusi de unica folosinta. Este recomandata utilizarea unui aparat respirator aprobat cu NIOSH.

Pregatire - Materialele trebuie depozitate si utilizate la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C). Amestecarea trebuie facuta intr-o zona bine ventilata. Deoarece nu exista doua aplicatii sunt aceleasi, se recomanda o mica aplicatie de testare pentru a determina potrivirea pentru proiectul dvs., daca este vorba despre performanta acestui material.

Aplicarea unui agent de eliberare - Pentru eliberarea epoxidului de pe suprafete neporoase, precum rasina, metal, sticla etc., utilizati Ease Release 200 sau 205 (disponibil de la Smooth-On) pentru a preveni aderenta.

Acest produs este amestecat manual. La amestecarea acestui material trebuie sa purtati manusi de unica folosinta.

Masurarea - chitarea SCULPT Free Form ™ vine in doua parti. Distribuiti sume egale (dimensiunea mingii de golf, de exemplu) din partea A si partea B.

Amestecare - framantati partile impreuna cu o culoare uniforma si aplicati pe suprafata. Scufundarea periodica in apa va face ca functia Free Form ™ SCULPT sa fie mai functionala.

Timp de lucru - Acest material este sensibil la masa. Cu cat mai mult material se amesteca la un moment dat, cu atat mai putin timp trebuie sa lucrezi cu acesta. Sfat de lucru; Daca amestecati o cantitate mare, aplatizati chit cu un facalet pentru a reduce concentratia de masa si a prelungi durata de viata a vasului.

Aplicare - Mixed Free Form ™ SCULPT este un aluat care poate fi aplicat pana la grosime de 2,5 ”(6,35 cm). Valorile duratei de viata si timpul de curatare depind de masa si de temperatura mediului. Cu cat este mai mare masa, cu atat timpul de lucru este mai scurt. Reducerea va fi, de asemenea, mai mare.

Free Form ™ SCULPT se va intari treptat pe parcursul timpului de lucru, schimbandu-i flexibilitatea. Pulverizati apa periodic pentru a imbunatati functionalitatea. Acesta va fi cel mai adeziv in primele 30 de minute.

Utilizare ca mijloc de sculptura - Formular gratuit ™ SCULPT poate fi aplicat pe armaturile din plasa de sarma pentru a crea forme rigide pentru sculptura. Plasa de sarma pentru sculptura este disponibila in majoritatea magazinelor de arta.

Daca faceti o sculptura mare, lucrati in sectiuni mici si aplicati in straturi pentru a construi o grosime adecvata. Pasta poate fi rulata intre doua foi de hartie cearata folosind un facalet.

Framantati sectiuni noi cu degetele pentru a lipi marginile. Inmuiati suprafata pastei cu apa. Folositi apa pentru a impiedica instrumentele de sculptura sa adere la pasta de modelaj.

In timp ce sculptati - utilizand un pulverizator cu apa pulverizati apa pe suprafata pastei pentru a-i mentine functionalitatea.

Pentru a sculpta detaliile fine si a adauga textura - Lasati apa sa se evapore usor. Pasta se va intari si va permite sculptarea detaliilor fine.

Intarirea - Free Form ™ SCULPT se va intari complet dupa 24 de ore la temperatura camerei. Pasta intarita este rezistenta la apa si poate fi slefuita sau prelucrata. Daca prelucrati sau slefuiti, purtati masca de particule omologata NIOSH pentru a preveni inhalarea particulelor.

Pictura - Free Form ™ SCULPT intarita poate fi amorsata i vopsita cu vopsele acrilice. Lasati vopseaua sa se usuce complet inainte de manipulare.

Rezistenta la caldura - pasta complet intarita cu o grosime minima de 1,27 cm (1/27 ”) va rezista la temperaturi de pana la 150 ° F / 65 ° C.

Indepartarea portiunilor neintarite - Indepartati cat mai mult material neintarit de pe suprafata. Curatati orice reziduu cu apa si sapun. Optional - Utilizati E-POX-EE KLEENER ™ disponibil de la Smooth-On.

Perioada de valabilitate - intr-un recipient nedeschis, la 73 ° F / 23 ° C, perioada de valabilitate este de 2 ani. Utilizati continut intreg cat mai curand posibil dupa deschidere.

Timp de lucru1,5 ore
Greutate specifica1,33 g / cc
Volumul specific20,73 cu. in./lb.
CuloareGri
Contracție<.001 in. / In.
Duritate Shore80 D
Temp. De deviere a caldurii150 ° F
Vascozitatea amesteculuipasta de modelaj
Raport de amestec după volum1A: 1B
Info1,36 Kg
Publica review-ul tau
Recenzati:Pasta de modelaj Free Form™ SCULPT
Nota Acordata