Sennelier

Gustave Sennelier, chimist de profesie, a cercetat in amanunt istoria si modul de folosire al picgmentilor pentru a dezvolta un proces propriu de producere a culorilor de ulei. Acest proces consta in realizarea unor metode precise de amestecare a tonurilor si de control al opacitatii si al trasparentei.

In 1887 acesta inaugureaza propriul magazin, Maison Sennelier, pe strada 3 Quai Voltaire, macinandu-si pigmentii in curtea din spatele magazinului. Acest punct de reper parizian, situat cu fata la Louvre pe malul stang al Senei, in apropierea Scolii de Arte Plastice, a ramas neschimbat pana in ziua de azi.

In aceasta perioada mai lunga de un secol, multi artisti precum CÈzanne, Gauguin, Monet, Bonnard, Soutine, Picasso, Modigliani, Kandinsky, Chagall si Dali au trecut pragul casei Sennelier.

Factorul esential in istoria marcii Sennelier este pasiunea pentru culoare reprezentata prin atenta selectionare a pigmentilor folositi la fabricarea culorilor sale. Sennelier calatoreste peste tot in lume pentru a gasi pigmenti clasici rari ce poseda calitati unice, deosebite.

Sennelier furnizeaza artistilor plastici o gama completa de materiale pentru pictura si arte plastice, indiferent cat de rare acestea ar fi. Sennelier a fost sursa de aprovizionare a pictorilor Impresionisti si traditia continua pentru toti clientii casei Sennelier.

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 67

Set Descending Direction
 1. Cleaner Sennelier Green for Oil
  Cleaner Sennelier Green for Oil
  Nota:
  100%

  De la 42,50 RON

 2. Carbune natural Sennelier
  Carbune natural Sennelier
  Nota:
  100%

  De la 34,00 RON

Pagina
pe pagina