6 lucruri interesante pe care poate nu le stiai despre artistii tai favoriti

6 Lucruri Interesante Pe Care Poate Nu Le Stiai Despre Artistii Tai Favoriti -

Pasiunea ta pentru pictura s-a nascut datorita operelor artistilor tai preferati. Van Gogh, Monet sau Dali te-au influentat de-a lungul anilor si te-au indrumat, indirect, in timp ce schitai primul portret, in timp ce faceai prima comanda de accesorii de desen sau in timp ce iti admirai tabloul proaspat pictat. Insa acesti mari pictori au avut niste vieti destul de interesante iar unii dintre ei s-au ocupat cu lucruri mai… neobisnuite. In acest articol iti vom prezenta cateva lucruri interesante si amuzante pe care poate nu le stiai despre artistii tai preferati.
Leonardo da Vinci
In timpul vietii, marele pictor a fost un iubitor de animale si un activist inrait pentru drepturile acestora. Cumpara deseori colivii cu pasari doar pentru a le elibera si a ales un stil de viata vegetarian. Dupa moarte, acesta a lasat in urma doar 30 de picturi care nu au fost finalizate insa a imbogatit lumea artei cu sute de desene, schite si pagini de notite.
Salvador Dali
Cat timp a trait, Salvador Dali a crezut ca el este reincarnarea fratelui sau decedat. De asemenea, acesta si-a integrat propria silueta sau portret in fiecare dintre picturile sale iar de-a lungul vietii, a produs peste 1500 de picturi, aproape toate fiind considerate opere de arta. Se poate spune deci, ca Salvador Dali a fost singurul care a tinut in viata miscarea suprarealista in arta.
Pablo Picasso
Poate nu știai, însă numele întreg al acestui mare pictor a fost Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso. Exact – 27 de nume! Numele de Picasso a fost primit din partea mamei sale, Maria Picasso y Lopez. De asemenea, primul sau cuvant a fost piz (prescurtarea de la lápiz, echivalentul spaniol al cuvantului creion).
Vincent Van Gogh
Celebrul pictor a avut un frate care a murit la nastere si al carui nume era tot Vincent Van Gogh. Intr-o scurta perioada de 10 ani, Van Gogh a produs peste 900 de picturi iar dupa moartea artistului, sotia sa i-a preluat toate picturile si notitele si s-a luptat din greu pentru ca Van Gogh sa primeasca recunoasterea pe care o merita.
Andy Warhol
La finalul fiecarei luni, artistul american sigila cate o cutie datata si marcata ca o capsula a timpului. Cele mai interesante obiecte din aceste capsule au fost un picior mumificat, o bucata din tortul de ziua lui Caroline Kennedy, o carte in germana din secolul al XVII-lea despre wrestling si portrete ale celebritatilor din anii 1950, precum Jean Harlow sau Clark Gable.
William Morris
William Morris s-a bucurat de o copilarie usoara si fericita. Un copil rasfatat si razgaiat, artistul a pastrat aceste “calitati” si la maturitate, izbucnind in gesturi violente si nejustificate. De exemplu, daca cina nu era pregatita dupa cerintele lui William, aceasta sfarsea aruncata pe geam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.