4 reguli pe care nu le stiai despre creioanele colorate si tehnica desenului

4 Reguli Pe Care Nu Le Stiai Despre Creioanele Colorate Si Tehnica Desenului -
Creioane Colorate Sursa foto: www.pexels.com Stiai ca instrumentul de scris, creionul, pe care il tii in mana poate nu zi de zi, dar pe care il cauti deseori prin geanta, trusa de creioane si pixuri, a fost inventat de chimistul Nicolas Jacques Conte? Iar acest lucru nu este singurul pe care, poate, nu il stiai despre creioane. Daca esti pasionat de desen si de tot ceea ce tine de arta, informatiile de mai jos iti vor imbogati cunostintele si iti vor imbunatati tehnica desenului. Desenul a devenit o metoda de relaxare pentru foarte multe persoane, in special de cand au aparut cartile de colorat pentru adulti. Umplerea fiecarei forme, atingerea fiecarui detaliu cu varful ascutit si fin al creionului iti ofera satisfactie si relaxare, in acelasi timp. Dar, totusi, care sunt lucrurile pe care nu le stiai despre creioanele colorate si care ar putea sa te ajute?

Ce nu stiai despre creioanele colorate si despre folosirea lor?

  1. Atunci cand colorezi nu trebuie sa apesi prea tare
 Desi multa lume are tendinta sa apese puternic cu varful creionului, in timp ce coloreaza, de fapt, tehnica corecta este sa se foloseasca mai multe straturi subtiri si sa se intensifice abia spre final. Pentru a obtine un efect sublim, dar si pentru a reda dinamisul, umbrele si luminile peisajului Colorile sunt sensibile si se pot rupe imediat, in special varful acestora. Tocmai de aceea trebuie sa le folosesti cu multa grija si migala. In plus, daca apesi prea tare risti sa strici hartia.
  1. Te poti folosi de negru si de alb pentru a crea efecte
 Culorile sau non-culorile din trusa pot fi folosite pentru a crea efecte precum umbre si lumini sau pentru a estompa o culoare prea puternica (ex.rosu, albastru). O alta culoare pe care multi nu o folosesc este griul. Acesta desi pare ca nu serveste la nimic, de fapt se poate folosi pentru a estompa sau pentru a accentua umbre.
  1. Din culoare poti obtine o forma tridimensionala
 Griul este asociat cu obiectele din metal, soseua sau cu un cer innorat. Pentru a reda o “forma 3D” a unui obiect de metal, spre exemplu, il poti folosi drept “instrument-ajutator”. Pentru zonele umbrite, foloseste putin negru, iar pentru zonele mai “senine” foloseste gri in doua nuante (inchis si deschis), aplicat la regula de la 1.
  1. Poti aplica tehnica culorilor complementare pentru un efect mai special
 Probabil ca stii de roata culorilor si ca o vizualizezi, dar poate ca nu stii la ce serveste ea. Stiai ca, atunci cand sunt una langa alta, culorile au un impact mult ma mare. Spre exemplu, rosul este mult mai intens langa albastru sau verde. Daca, spre exemplu, plansa este “impanzita” de frunze, copaci, este ideal sa pui mai multe nuante de verde, dar sa adaugi si rosu, caramiziu, portocaliu. Sa desenezi este foarte simplu, dar sa aduci la viata un desen, sa expui cat mai aproape de realitate fiecare desen, nu este foarte usor. Pe langa imaginatie si rabdare, cunoaste regulile de mai sus si, cu siguranta, vei avea mai multa satisfactie la finalul lucrarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.