Tehnica servetelului pe lemn – sfaturi practice de la experti pentru incepatori

Tehnica Servetelului Pe Lemn - Sfaturi Practice De La Experti Pentru Incepatori -

Daca vrei sa petreci alaturi de micutul tau timp liber de calitate, nu ar strica sa imbini utilul cu placutul, aducand la viata – prin culoare si creativitate – piese vechi din lemn pe care le ai in casa. Noi te vom invata cum sa aplici tehnica servetelului pe lemn, un proiect DIY simplu de urmat, asa cum vei vedea si din tu din pasii de mai jos.
Pe langa explozia de culoare pe care o poti obtine in mijlocul propriei casei, vei aduce si un suflu noi pieselor vechi din lemn, carora trecerea anilor le-a mai furat din stralucirea de altadata. Asadar, hai sa vedem ce presupune mai exact tehnica servetelului pe lemn si cum o poti perfectiona, exersand alaturi de copilul tau de fiecare data cand timul liber iti permite asta.
Inainte de a va apuca de treaba, trebuie sa iti faci o lista cu toate ajutoarele de pret de care ai nevoie, pentru ca tehnica servetelului pe lemn sa dea rezultate uluitoare.

Bun, deci nu uita sa faci rost de urmatoarele lucruri:

  • Pensule de dimensiuni diferite;
  • Servetele cu imprimeuri variate;
  • Adeziv ce poate deveni transparent dupa aplicare;
  • Poti adauga si un smirghel pe lista de lucruri necesare.

Bun, sa trecem acum la treaba:

1. Desfa cu atentie straturile servetelului

Poate ca nu ai sesizat asta niciodata pana acum, insa trebuie sa stii ca un servetel cu imprimeu este realizat din 3 straturi separate: doua straturi simple si un al treilea cu imprimeu. In acest pas, trebuie sa dezlipesti cu foarte mare grija straturile simple de cel cu imprimeu, pentru ca cel din urma sa se aplice mai tarziu pe suprafata lemnoasa.

2. Aplica o pelicula de adeziv pe suprafata lemnoasa

Daca ati trecut cu bine de primul pas (s-ar putea ca straturile servetelului cu imprimeu sa se desprinda destul de greu, de aceea, daca ai unghii lungi, nu ezita sa le folosesti), este timpul sa te ocupi de suprafata de lemn pe care lucrezi.
Aplica un strat uniform pe intreaga suprafata a bucatii de lemn, acoperind cu mare grija fiecare centimetru patrat al acesteia. Nu uita de crapaturi, pentru ca si acestea trebuie acoperite cu mare grija de pelicula de adeziv.

RETINE: cu cat stratul de adeziv este mai gros, cu atat imprimeul servetelului se va lipi mai bine de suprafata lemnoasa pe care vrei sa o readuci la viata.

3. Pune servetelul pe suprafata lemnoasa

Este momentul sa aplici servetelul (stratul cu imprimeu pe care l-ai dezlipit deja la pct. 1 de celelalte doua simple) pe suprafata unsa cu adeziv. Preseaza bine servetelul pe lemn, insa cu miscari blande, pentru ca lucrezi cu un material extrem de delicat. Cum iti dai seama ca servetelul s-a lipit foarte bine de lemn? Stii ca s-a intamplat acest lucru atunci cand:

  • Textura lemnului incepe sa se vada prin servetelul aplicat;
  • Servetelul aplicat incepe sa devina din ce in ce mai transparent.

Chiar daca sesizezi bule de aer pe suprafata servetelului aplicat, nu te opri din ceea ce faci. Rezultatul va fi unul uimitor si oricum, nu iti doresti un desing 100% uniform. Micile greseli dau o nota aparte suprafetei pe care ai adus-o la viata prin tehnica servetelului pe lemn. Dupa ce servetelul s-a imprimat foarte bine in lemn, poti trece la ultimul pas:

4. Freaca suprafata din lemn cu un smirghel (pas optional)

Mai tii minte cand iti spuneam putin mai sus ca poti avea pe masa de lucru si un smirghel? Ei bine, ti-am sugerat asta pentru ca in cazul in care vrei sa obtii un aer vintage al suprafetei lemnoasei, trebuie sa o freci foarte bine cu un smirghel (granulatie 80 sau 100). Dar acesta nu este altceva decat un pas prin care poti trece sau nu, in functie de gusturile tale.
Iata cat de usor poate fi de aplicat aceasta tehnica, pe care o poti utiliza de fiecare data cand vrei sa readuci la viata o suprafata veche din lemn din spatiul casei tale! Spor la treaba!

1 thoughts on “Tehnica servetelului pe lemn – sfaturi practice de la experti pentru incepatori

  1. Sora Gheorghe Daniel says:

    Un articol foarte bun pentru incepatori. Eu folosesc si culori acrilice pentru pictarea peste imagine la tehnica decopage-ului sau tehnica servetelului cum se spune in Romania. Oricum, sunt sigur ca acest articol o sa ajute multe persoane.

    Si eu ma ocup cu tablouri facute prin tehnica servetelului si in acest comentariu am pus backlink catre site, daca nu va deranjeaza as fi recunoscator daca nu il veti scoata. Daca va deranjeaza, atunci este alegerea dumneavoastra. Va sustin si va urez la cat mai multi vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.