Mobila pictata – Un trend nou in design de care poti profita

Mobila Pictata - Un Trend Nou In Design De Care Poti Profita -

Ai in casa o piesa de mobilier invechita sau care pur si simplu nu se mai potriveste decorului? Primul impuls este probabil acela de a scapa de ea cat mai repede. Nu te grabi! Pictarea mobilierului este o modalitate usoara si cu costuri mici de a da pieselor tale de mobilier uzate o viata noua.
O mobila pictata poate deveni pata de culoare mult dorita in designul tau interior sau poti asorta acel scaun, dulap cu nuantele prezente in camera (existente la perne decorative, vaza de flori, rama foto s.a.).

Ce mobilier pictezi?

In primul rand nu iti fie teama sa gresesti. Adu-ti aminte de unde ai plecat! Este vorba de o piesa de mobilier pe care initial nu ai mai vrut sa o pastrezi in casa. Te gandeai sa scapi de ea, cand a aparut ideea sa ii mai dai o sansa si sa o pictezi. Asadar, scapa de incordare si da-ti frau liber imaginatiei!
Poti picta o varietate de piese de mobilier, polite, rafturi, birou, noptiera, cuier, dulap, masa. Cel mai adesea sunt pictate piesele din lemn, insa pot fi pictate si cele din metal, plastic si rachita.

Pregatirea lemnului

Daca vrei sa pictezi mobila din lemn, este foarte importanta etapa premergatoare, aceea a curatarii si slefuirii materialului.
Curata piesa de mobilier cu o carpa uscata sau cu apa si detergent. Apoi slefuieste suprafata cu smirghel (cu o granulatie de 80 sau 100). In prima etapa foloseste niste benzi lungi, abrazive. Ce de a doua slefuire a piesei de mobilier realizeaza-o cu ajutorul unui smirghel mic, fin, astfel incat sa obtii suprafata neteda dorita.
Curatarea si slefuirea mobilierului creeaza o suprafata mai buna pentru vopsea, care in felul acesta va tine si mai mult. La final poti acoperi piesa de mobilier cu lac sau ceara.
Daca piesa de mobilier prezinta gauri, va trebui sa le umpli. O poti face cu pulberea rezultata in urma slefuirii, amestecata cu lac.

Ce tip de vopsea ar trebui sa folosesti?

Se recomanda vopseaua pe baza de apa. Nu va trebui sa aplici mai multe straturi, este suficient unul, doua. De asemenea, poti lua in considerare aplicarea unui grund pentru a pregati suprafata de vopsit.
Pentru piesele de mobilier din plastic si rachita vopseaua tip spray este cea mai buna.
Vopsirea mobilierului, atunci cand este facuta cu grija si atentie reuseste sa transforme nu doar piesa de mobilier in sine, ci reuseste sa schimbe intreaga atmosfera a camerei.
Mai mult decat atat, s-ar putea sa iti placa aceasta activitate de decorare a mobilierului si chiar sa iti doresti sa faci din acest lucru un hobby. Pe Colorit.ro gasesti obiecte de decorat din lemn.
Navigheaza pe site-ul Colorit.ro si contacteaza-ne pentru orice intrebare ai.
comenzi.colorit@gmail.com
tel: 0731 837 570

2 thoughts on “Mobila pictata – Un trend nou in design de care poti profita

  1. Cristina says:

    Suntem o companie ce se ocupa cu entertainmentul copiilor si avem locuri de joaca in diverse mall-uri din capitala. Ne intereseaza daca aveti un expert care sa ne ajute si pe noi cu vopsirea mobilierului din locurile amenajate pt copiii (bucatarii, cabinet medical, magazin). Este vorva de niste mese, scaune si cateva mini dulapioare.

    • nicolae_s says:

      Presupun ca doritori sa va picteze mobilierul, nu sa il vopseasca. Daca am dreptate, va recomand sa Luati legatura cu studentii de la Univeristatea de Arte plastice. Cu siguranta veti gasi acolo oameni capabili care sa va ajute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.