Loading...

Pigment oxid alb de titan 500 gr.

SKU
168
In Stoc
30,00 RON
 

PW6 - Alb de Titan

Tipul Pigmentului
anorganic

Denumirea Chimica
Dioxid de Titan

Formula Chimica
TiO2

Proprietati
Albul de titan este cel mai stralucitor alb. Tonul acestui pigment nu este nici cald nici rece, plasand-ul undeva intre Albul de Plumb si Albul de Zinc. Este mai putin predispus la crapare decat albul de zinc si mai putin prediscus la ingalbenire decat albul de plumb dar si acesta are tendinta de ingalbenire. Albul de titan se usuca incet in culorile de ulei, mai incet decat albul de plumb dar mai repede decat albul de zinc. Este opac in culorile de ulei si acrilice si formeaza o pelicula semi-opaca in acuarele. Acest pigment are o buna stabilitate chimica iar puterea sa de acoperire este superioara atat albului de plumb cat si celei a albului de zinc. Este singurul pigment alb folosit la producerea culorilor acrilice.

Stabilitate
Albul de Titan are o excelenta stabilitate sau rezistenta la lumina,

Toxicitate
Albul de Titan este un pigment stabil si considerat complet non-toxic. Atunci cand lucrati cu pigmenti va recomandam totusi sa va luati de masura impotriva inhalarii particulelor de pigment. Studiile au demonstrat ca inhalat, in timp poate favoriza aparitia cancerului.

Istorie
Titanul este al noualea cel mai abundent element din crusta terestra, dar totusi minele de titan sunt destul de rare. Dioxidul de titan a fost descoperit in 1821 dar a fost produs la scara larga abia in 1919. Din 1940 a devenit cel mai des folosit pigment alb.

Informatii suplimentare
SKU168
EAN5940000489946
MarcaDeve
Forma de prezentareproduse individuale
Publica review-ul tau
Recenzati: Pigment oxid alb de titan 500 gr.
Nota Acordata
Cumparate frecvent impreuna
 1. Culori ulei Sennelier Rive Gauche
  Culori ulei Sennelier Rive Gauche
  De la 23,50 RON Pret standard 27,50 RON
 2. Grund Talens Gesso Primer 001 1000 ml
  Grund Talens Gesso Primer 001 1000 ml
  Nota:
  100%
  97,50 RON
Ce este aceasta? Bifeaza "Memoreaza parola" pentru a accesa cosul tau de cumparaturi de la acest computer, chiar daca nu esti autentificat.