Sevalete

Vizualizare ca Grid List

Produse 41-60 din 87

Set Descending Direction
Pagina
pe pagina

Sevaletul este un suport de dimensiuni variabile menit sa fixeze panza la un unghi de aproximativ 20 de grade. Daca pentru unii este un accesoriu, sevaletul fiind folosit pentru expunerea unui tablou, pentru pictori este un accesoriu esential in procesul artistic.

Tipuri de sevalet

Indiferent de situatie, sevaletul trebuie ales in functie de necesitati, avand in vedere avantajele si dezavantajele principalelor modele existente pe piata la momentul actual:

Fie ca esti amator sau artist experimentat, noi iti dam o mana de ajutor si aducem mai aproape de tine o colectie impresionanta de sevalete potrivite nevoilor tale. Cappelletto sau Rosa sunt doua branduri consacrate in domeniul artistic, pentru sevaletele de inalta calitate.

Cum aleg sevaletul potrivit?

In momentul in care te-ai decis sa achizitionezi un sevalet, este important sa iti pui urmatoarele 3 intrebari ca sa ajungi mai aproape de produsul ideal nevoilor tale.

Cat spatiu am la dispozitie pentru asezarea sevaletului?

Alege sevaletul in functie de incaperea in care lucrezi si de spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca esti limitat, dar totusi iti doresti un astfel de suport, poti opta pentru sevaletele de teren sau de masa, usor de depozitat si de transportat. In cazul in care spatiul nu reprezinta o problema pentru tine si ai acces la un atelier, modelele clasice sunt optiunea ideala.

Ce picturi vreau sa asez pe sevalet?

Recomandarea noastra ar fi sa achizitionezi sevaletul in functie de dimensiunea lucrarii, respectiv a marimii pe care o are panza pentru pictura, astfel:

Pentru cat timp am nevoie de sevalet?

Cu siguranta iti doresti ca sevaletul sa iti fie de folos pentru o perioada lunga de timp. Rezistenta in timp a sevaletelor este data de materialele din care acestea sunt fabricate. Pentru uz indelungat va recomandam sevaletele realizate din lemn de fag tratat in ulei de in. Acest lemn are o rezistenta superioara iar tratarea sa cu ulei de in impiedica deformarea componentelor in timp.

Sevaletele din lemn de tei sau brad au o rezistenta limitata in timp. Pentru prelungirea duratei de utilizare recomandam aplicarea unui strat de ulei de in odata la 6 luni pentru a preveni deformarea componentelor.