Cappelletto

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 47

Set Descending Direction
 1. Sevalet Studio Cappelletto CS-100 BIS
  Sevalet Cappelletto CS-100 BIS K
  Nota:
  100%
  Pret:
  730,00 RON
 2. Sevalet multifunctional Cappelletto CS-50 pozitie verticala
  Sevalet multifunctional Cappelletto CS-50
  Nota:
  100%
  809,00 RON
 3. Sevalet Studio Cappelletto CS-300
  Sevalet Studio Cappelletto CS-300
  Nota:
  100%
  5.145,56 RON
Pagina
pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Care sunt diferentele dintre carioci si markere?

  1. Ambele sunt instrumente de desen sau de scris cu un rezervor cu cerneala si un varf de pasla.

   Unii considera ca "carioci" sunt acele instrumente care folosesc o cerneala pe baza de apa si sunt folosite de catre copii, iar Markerele folosesc o cerneala sau pe baza de solventi, sunt permanente si se folosesc de catre persoanele mai experimentate.

   In Dictionarul limbii romane, definita markerului este: Creion special, diferit colorat și fluorescent, cu care se subliniază anumite pasaje sau cuvinte într-un text.

   De asemeni, definitia cariocii este: Instrument de scris în formă de creion, având în interior o fâșie de pâslă, îmbibată cu tuș de diferite culori.

 2. Ce inseamna "carioci permanente"?

  1. La markere, notiunea de „permanente” înseamna ca cerneala nu este isolubila in apa dupa uscare. Cariocile permanente sunt indelibile, dar nu neaparat rezistente la lumina sau la decolorare.

   Cariocile permanente folosesc de obicei o cerneala pe baza de solventi, iar la unele marci acest solvent este toxic. Cititi cu atentie etichetele si instructiunile.

 3. Cariocile pe bază de apă sunt întotdeauna lavabile?

  1. Cariocile pe baza de apa folosesc o cerneala solubilă în apa si sunt, în general, non-toxice, dar nu neaparat lavabile. Cititi cu atentie instructiunile. Daca aveti nevoie de un marker lavabil, alegeti unul care are în mod special posibilitatea de a fi lavabil. Multe tipuri de carioci sunt concepute pentru a fi usor de spalat de pe piele sau de îmbracaminte si sunt potrivite pentru copii.

 4. Ce sunt markerele cu vopsea? Conțin vopsea?

  1. Markerele cu vopsea folosesc cerneluri opace si sunt adesea concepute pentru a acopri portiuni mari. Unele sunt pe baza de solventi si permanente, altele pe baza de apa.

 5. Ce sunt cariocile pentru caligrafie?

  1. Cariocile pentru de caligrafie sunt carioci cu unul sau mai multe vârfuri speciale (plate, sau oblice) care pot crea aceleași efecte ca si stilourile pentru caligrafie.

 6. Care este diferenta dintre culorile acrilice profesionale si cele pentru studenti?

  1. Culorile acrilice de calitate profesionala au o concentratie mai mare de pigment si mai putina umplutura si, in general, folosesc o varietate mai larga de pigmenti, rezultand o paleta cromatica mai mare. De obicei aceste vopsele sunt realizate folosind un singur pigmen motiv pentru care se amesteca mai curat si au o putere mai mare de colorare decat vopselele de calitate inferioara.

   Vopselele acrilice pentru elevi au caracteristici de lucru similare cu vopselele profesionale, dar cu concentratii mai mici de pigment si o gama mai mica de culori. Pigmentii mai scumpi sunt in general replicati de combinatii de pigmenti mai ieftini, care pot sa nu aiba aceleasi caracteristici de amestecare ca si culorile pure. Nu acopera la fel de bine vopselele de calitate pentru artist, dar de obicei sunt mai accesibile ca pret.

 7. Pot amesteca culorile acrilice cu vopsele in ulei?

  1. Vopseaua in ulei poate fi aplicata deasupra vopselei acrilice odata ce aceasta este uscata. Daca aplicati culori acrilice peste vopseaua in ulei, acrilicele nu va adera permanent si se vor decoji in timp.

 8. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acrilicelor?

  1. Culorile acrilice se usucă rapid. Acesta este atât un avantaj, cât și un dezavantaj.

   Avantajul unui timp de uscare rapid este ca puteti aplica multe straturi de vopsea intr-un timp scurt. Artistii pot folosi foarte eficient tehnicile de glazurare si stratificare atunci cand folosesc culori acrilice. Straturile de vopsea se leaga foarte bine unele de altele datorita proprietatilor adezive foarte bune.

   Un alt avantaj este solubilitatea lor in apa, deoarece aceasta permite o curatare mai usoara si reduce nevoia de a folosi substante chimice care pot crea vapori nocivi.

   Dezavantajul vopselelor care se usuca rapid este ca exista putin timp in care un artist poate manipula vopseaua inainte ca aceasta se se usuce. Pentru a contracara acest dezavantaj, exista mai multe mediumuri acrilice care pot incetini timpul de uscare, le pot creste transparenta sau pot ajuta un artist sa obtina efecte grosiere de impasto cu vopsele acrilice.

   Culorile acrilice se usuca rapid deoarece sunt pe baza de apa. Timpul de uscare al acestora este defpat timpul necesar pentru evaporarea apei. In consecinta, vara acestea se vor usca mai rapid.

 9. Ce este vopseaua acrilică?

  1. Vopselele acrilice sunt un culori pentru pictura realizate prin amestecarea pigmentilor cu polimeri sintetici emulsionati cu apă. Ele sunt în esență vopsele din plastic, care sunt solubile în apă și au calități bune de adeziv. Sunt foarte stabilie. Ele rezistă la oxidare și descompunere chimică și nu se îngălbenesc în timp.