Tempera si guase

Vizualizare ca Grid List

5 Articole

pe pagina
Set Descending Direction
Vizualizare ca Grid List

5 Articole

pe pagina
Set Descending Direction

Despre tempera si guasa

Principala diferenta între culorile tempera si guasa este compozitia lor; tempera este o vopsea cu uscare rapida, formata din pigmenti amestecati cu un liant solubil in apa, cum ar fi galbenusul de ou, in timp ce guasa este un fel de vopsea opaca pe baza de apa formata din pigment, apa si un liant, cum ar fi guma arabica sau dextrina.

Guasa și tempera sunt doua medii de pictura care nu sunt la fel de cunoscute ca acuarela, culorile acrilice sau vopseaua in ulei, dar sunt la fel de interesante.

Ce este Tempera

Tempera este o culoare de pictura in care pigmentul este amestecat cu materiale glutinoase solubile in apa, cum ar fi galbenusul de ou. Tempera se poate referi și la tehnica picturii folosind vopsele tempera, precum si picturi realizate in acest mediu. Aceasta culoare de pictura semi-opaca, se usuca rapid rezista foarte mult timp. A fost un mediu popular de pictura in trecut si exista înca exemple de lucrari din secolul I d.Hr. Tempera este cel mai frecvent asociata cu fresce si picturi de icoane din perioadele bizantine și renascentiste. De fapt, tempera ou a fost o metoda majora de pictură pana la descoperirea culorilor in ulei în anii 1500.

Ce este Guasa

Guasa este o vopsea de apa care contine din pigment, apa si un liant, cum ar fi guma arabică sau dextrina. Guasa se poate referi, de asemenea, la tehnica picturii folosind vopsele de guasa, precum și picturi realizate în acest mediu. Aceasta vopsea este oarecum similară cu acuarele, dar sunt opace; mai ales, în comparație cu acuarele. In mod traditional, liantul folosit obtinerea guasei este guma arabica, dar unele sortimente moderne folosesc dextrina ca agent de legare.

Concluzie

Tempera este o vopsea cu uscare rapida formata din pigmenti amestecati cu un liant solubil in apa ca galbenusul de ou. In schimb, guasa este o vopsea opaca pe baza de apa care contine pigment, apa si un agent de legare, cum ar fi guma arabica sau dextrina. În timp ce tempera este semi-opaca, guasa este opaca. Astfel, aceasta este diferenta dintre tempera și guasa.