Panza pt pictura

Vizualizare ca Grid List

16 Articole

pe pagina
Set Descending Direction
Vizualizare ca Grid List

16 Articole

pe pagina
Set Descending Direction
  • Care este diferenta intre panza de in si cea de bumbac?

Panza de in cu grund pe baza de ulei este suportul clasic pentru pictura in culorile de ulei. Grundul acrilic este un grund modern, mai ieftin decat cel pe baza de ulei, ce poate fi folosit atat la pictura in culori de ulei cat si pentru pictura in culori acrilice. Panza de in este dificil de grunduit si de intains pe sasiu, insa aceasta ofera suportul de pictura cel mai rigid, rezistenta sa in timp fiind dovedita.

Panza de bumbac este mai ieftina decat cea e in. Aceasta a devenit cel mai popular suport atat pentru pictura in ulei cat si pentru cea in acrilice fiind preferata mai ales de catre studenti. O panza pe sasiu intinsa corect are o rezistenta in timp asemanatoare cu cea a panzei de in. Este mai flexibila si mai usor de intins pe sasiu. Totusi aceasta este considerata prea flexibila pentru picturile de mari dimensiuni. De regula aceasta panza se grunduieste cu grund acrilic.

  • Care sunt metodele de intindere a panzei pe sasiu?

Capsarea laterala este o metoda mai ieftina de fixare a panzei pe sasiu deoarece astfel se economiseste panza. Picturile pe astfel de panze se inrameaza pentru a ascunde capsele.

Capsarea pe spate este o metoda mai rafinata ce necesita mai multa panza. Aceasta metoda insa confera o fixare mai buna a panzei pe sasiu, rareori fiind necesara retensionarea panzei cu pene. Unii artisti picteaza chiar si pe marginile panzei, realizand tablouri ce nu mai necesita inramare.

  • Grunduirea panzei pentru pictura
Citeste pe blog tot ce trebuie sa stii despre grund si metode de grunduire a panzei pentru pictura.