Blocuri de desen

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 122

Set Descending Direction
 1. Bloc desen Aurora Cartridge
  Bloc desen Aurora Cartridge
  Pret:20,00- 57,50 RON

  De la 20,00 RON

 2. Bloc desen Aurora Oil
  Bloc desen Aurora Oil
  Pret:42,00- 71,50 RON

  De la 42,00 RON

Pagina
pe pagina

Un bloc de desen este de nelipsit atat din trusa de pictura a profesionistilor, cat si din setul special gandit pentru incepatori sau amatori. Alegerea acestuia trebuie facuta cu multa atentie, deoarece constituie baza pentru culorile acrilice, guase, tempera, carioci, creioane colorate si lista poate continua. In functie de natura pigmentilor si, respectiv, a culorilor, blocul de desen trebuie sa aiba o grosime potrivita, care sa sustina pictura, sa nu o degradeze si sa nu prezinte un aspect de valurire la final.

Cum alegi un bloc de desen?

Exista o serie de caracteristici care determina calitatea unui bloc de desen. Tocmai din acest motiv, in functie de tehnicile tale artistice si de preferinte, este indicat sa te ghidezi si dupa aceste specificatii:

 • Tehnica de lucru. Pe piata se gasesc zeci de tipuri de blocuri de desen, special concepute pentru anumite tehnici de pictura. Astfel, alege ce ti se potriveste in functie de culorile folosite: acuarele, culori acrilice, culori de ulei, pastel. Totodata, alege hartia si in functie de scopul final al lucrarii: caligrafie, ilustratie, schite, decoratii, desen tehnic.
 • Grosimea hartiei. O hartie cu o grosime mai ridicata inseamna o hartie mai rigida, care va sustine orice tip de culoare si nu se va deforma dupa uscare si in timp. Aceste dimensiuni pornesc de la 70 gr/mp si ajung pana la 600 gr/mp. Cele din urma sunt ideale pentru pictura in acuarele.

Ce mai trebuie sa stii despre blocurile de desen?

 • Culoarea alba a colilor de hartie are tonalitati diferite in functie de materialul din care s-au fabricat. Blocurile de desen pot fi confectionate din bumbac, hartie reciclata, fibre naturale in diverse proportii, care in final vor determina culoarea alba, galbuie sau gri a filelor.
 • Grosimea hartiei determina si rezistenta la stersaturi. Acest aspect este important mai ales in cadrul tehnicilor de lucru care presupun desen tehnic, desen in creion sau carbune, deoarece se pot remedia eventualele greseli fara a degrada suprafata de lucru.
 • De cele mai multe ori, hartia are un PH neutru si nu este tratata cu acizi. In acest fel, culorile folosite nu isi vor pierde din stralucire, textura si efecte.
 • Textura contribuie la aplicarea uniforma a culorilor, dar si la usurinta de a estompa si combina tehnicile de desenare. In functie de nevoi, exista trei tipuri principale de hartie, in functie de textura: hartie fina, medie si aspra. Dupa cum sugereaza si denumirile, cea fina se recomanda pentru desenele cu detalii, care nu necesita presiune pentru a obtine culori si umbre. De asemenea, cea aspra se recomanda pentru tehnicile complicate, dar si pentru lucrarile texturate.
 • In general hartia cu grosimi de 90-120 gr este recomandata pentru schite in creion. Cea de 160-220 gr, pentru desen in creion, pastel, carbune, cea de peste 300 gr se recomanda pentru pictura in tempera sau acuarela. Hartia de peste 350 gr pentru pictura in culori acrilice, uneori culori de ulei sau tempera si guase.