Markere Uni POSCA

Markerele Posca sunt fabricate de compania Mitsubishi Pencil din Japonia, sub umbrela Uni Ball, cel mai mare brand pixuri cu bilă din Marea Britanie. Aceste markere sunt alimentate cu vopsea pe bază de apă și au fost un real succes în comunitatea artiștilor anilor ‘80, când au fost lansate pe piață.

POSCA, brandul artiștilor graffiti

Popularitatea brandului de markere POSCA s-a resimțit, la începuturile sale, îndeosebi între artiștii de graffiti / artă stradală, datorită vopselurilor ce le permitea să își exprime creativitatea pe o diversitate de suprafețe.

Nu după mult timp, au început și artiștii de studio să experimenteze aceste markere POSCA, astfel creându-se o punte între diferitele tipuri de artă. Acest principiu a devenit inspirația și esența brandului POSCA, în prezent produsele lor fiind utilizate în întreaga comunitate artistică, fie că vorbim despre artă stradală (graffiti), arte frumoase, design grafic, ilustrație și altele.

Caracteristici prin care se remarcă markerele POSCA

 • Markerele POSCA sunt alimentate cu vopsea pe bază de apă în culori intense, rezistente la lumină și la apă.
 • Au un conținut mare de pigment și pot fi folosite pe aproape orice suprafață, inclusiv pe sticlă, piele, pânză, textile, hârtie, piatră, plastic și metal.
 • Vopseaua este solubilă în apă, poate fi diluată pentru a obține un efect gradient.
 • Atunci când încă este umedă vopseaua, poți mixa culorile între ele pentru a crea diverse nuanțe cu ajutorul unei pensule îmbibate cu puțină apă.
 • Vopseaua markerelor POSCA are o opacitate ridicată, este densă, și poate fi folosită pentru a suprapune culorile (inclusiv culori deschise peste închise).
 • Se usucă repede.
 • În cazul în care se pătează vârful markerului cu alte culori, se curăță prin simpla clătire cu puțină apă și se reîncarcă apoi cu culoare.
 • În catalogul de markere POSCA găsești modele cu vârfuri de diferite grosimi și o varietate de culori, perfecte pentru a fi adaptate lucrărilor tale artistice.

Cum folosești markerele POSCA?

 • Markerele trebuie agitate înainte de utilizare (cu capacul atașat), pentru a amesteca vopseaua din interiorul tubului.
 • Pe o ciornă, testează întâi vârful markerului până când este complet absorbit de vopsea, după care poți trece pe planșa principală.
 • Când simți că se usucă vârful markerului, pune-i capacul și agită energic tubul din nou, pentru a reamesteca vopseaua.

Avantajele utilizării markerelor POSCA

Printre principalele avantaje ale markerelor POSCA sunt:

 • Markerele POSCA vin într-o gamă largă de culori și dimensiuni de vârf, făcându-le perfecte pentru o varietate de utilizări artistice, cum ar fi artă murală, pictură pe textile, postere și caligrafie.
 • Datorită faptului că se usucă repede vopseaua, este eficientizat întregul proces creativ.
 • Markerul POSCA este unul dintre cele mai versatile instrumente de artă pe care le puteți găsi, putând fi adaptat mai multor tipuri de suprafețe (hârtie, carton, beton, sticlă, lemn, metal, textile etc.)
 • Vopseaua utilizată este foarte rezistentă la intemperii, ceea ce o face perfectă pentru arta stradală.

Descoperă modelele de markere POSCA pe colorit.ro și alege grosimile și varietatea cromatică care să ilustreze cel mai bine viziunea ta creativă.

Vizualizare ca Grid List

10 Articole

Set Descending Direction
pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Ce este vopseaua acrilică?

  10 people already voted for this question.

  1. Vopselele acrilice sunt un culori pentru pictura realizate prin amestecarea pigmentilor cu polimeri sintetici emulsionati cu apă. Ele sunt în esență vopsele din plastic, care sunt solubile în apă și au calități bune de adeziv. Sunt foarte stabilie. Ele rezistă la oxidare și descompunere chimică și nu se îngălbenesc în timp.

 2. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acrilicelor?

  9 people already voted for this question.

  1. Culorile acrilice se usucă rapid. Acesta este atât un avantaj, cât și un dezavantaj.

   Avantajul unui timp de uscare rapid este ca puteti aplica multe straturi de vopsea intr-un timp scurt. Artistii pot folosi foarte eficient tehnicile de glazurare si stratificare atunci cand folosesc culori acrilice. Straturile de vopsea se leaga foarte bine unele de altele datorita proprietatilor adezive foarte bune.

   Un alt avantaj este solubilitatea lor in apa, deoarece aceasta permite o curatare mai usoara si reduce nevoia de a folosi substante chimice care pot crea vapori nocivi.

   Dezavantajul vopselelor care se usuca rapid este ca exista putin timp in care un artist poate manipula vopseaua inainte ca aceasta se se usuce. Pentru a contracara acest dezavantaj, exista mai multe mediumuri acrilice care pot incetini timpul de uscare, le pot creste transparenta sau pot ajuta un artist sa obtina efecte grosiere de impasto cu vopsele acrilice.

   Culorile acrilice se usuca rapid deoarece sunt pe baza de apa. Timpul de uscare al acestora este defpat timpul necesar pentru evaporarea apei. In consecinta, vara acestea se vor usca mai rapid.

 3. Care este diferența dintre acuarelele in godete si cele in tuburi?

  1. Acuarelele in godete sunt blocuri solide de vopsea. Udati-le putin si vor fi gata de utilizare. Godetele sunt perfecte pentru pictura in aer liber si lucrarile la scara mica, si sunt foarte usor de transportat.

   Tuburile de acuarela au o consistenta pastosa si trebuie diluate cu apa pe o paleta pentru o amestecare usoara. Daca tuburile de acuarela s-au uscat pe o paleta, acestea pot fi reudate cu o pensula cu apa sau prin pulvrizarea apei pe paleta. Puteti turna acuarela din tub in godete si sa le lasati sa se usuce. Acestea se vor comporta ca niste veritabile acuarele in godete. Tuburile sunt grozave pentru lucrari la scara larga sau pentru laviuri mari si saturate de culoare.

 4. Acuarelele in godete sunt pentru pictorii profesionisti?

  1. Absolut! La fel ca în cazul tuburilor de acuarela, atât acuarelele de nivel profesional sau cele pentru studenti sunt disponibile atat in tuburi cat si in godete. Acuarelele in godete sunt foarte populare printre pictorii ce picteaza mai des în aer liber, deoarece sunt atât de usor de transportat si sunt perfecte pentru a picta peisaje.

 5. De ce dilueaza pictorii acuarelele?

  1. Subtierea sau diluarea acuarelelor este cheia pentru a crea fluxul si transparenta caracteristice picturii cu acuarele. De asemenea, din cauza slabiciunii liantului, este important sa subtiati acuarele într-o oarecare masura deoarece acestea se vor crapa daca sunt aplicate in strat prea gros.

 6. Ce fel de alb ar trebui sa aleg cand pictez cu acuarele?

  1. În mod tradițional, culoarea alba nu este folosita într-o acuarela. Albul din pictura provine din albul hârtiei.

   Daca alegeti sa utilizati acuarela alba, albul chinezesc, realizat din pigment de oxid de zinc si albul de titan sunt cele mai comune doua culori. Artistii folosesc acuarela alba pentru a adauga lumini si pentru a estompa culorile prea puternice. Albul chinezesc tinde sa fie translucid sau semi-opac, în timp ce albul de titan este mai opac.

 7. Care este diferența dintre acuarelă și guașă?

  1. Acuarela este transparenta, iar guasa este opaca. Guasa poate fi aplicata în culori solide, permitând artistului sa picteze în straturi, de la închis la deschis. La fel ca acuarela, guasa poate fi reactivata cu o pensula cu apa.

 8. Care sunt avantajele picturii cu acuarele?

  1. Acuarelele sunt culori pe baza de apa, asa ca se usuca foarte repede. Acest lucru face ca pictura in aceste culori sa fie foarte convenabila. Pentru ca sunt solubile în apa, acuarelele sunt usor de curatat - aveti nevoie doar de apa si sapun în majoritatea cazurilor.

 9. Ce suprafete sunt potrivite pentru pictura în acuarela?

  1. Cea mai folosita suprafata este hartia de acuarela dar se poate folosi si pergamentul, placile gesso board, hartia de orez sau matasea.

 10. Ce pensule ar trebui sa folosesc pentru pictura in acuarela?

  1. Trei caracteristici sunt luate in considerare pentru a evalua performantele unei pensule de acuarela: cata apa/culoare retine pensula; pensula are si mentine un varf sau o margine ascutita si daca parul pensulei revine la forma initiala.

   In mod traditional, cele mai bune pensule pentru acuarela sunt realizate cu par de jder Kolinsky. Kolinsky este considerat cel mai bun par de jder. O alta optiune este parul de veverita, care retine mai multa apa decat parul de jder dar nu isi revine la forma initiala asa cum o face cel dintai. Parul de ponei sau de capra sunt alternative mai economice.

   In ultimii ani pensulele cu par sintetic au cunoscut un avans urias, astfel incat noile generatii de pensule sintetice pentru acuarele au o capacitatea mai mare de retinere a culorii, un varf mai precis si o mai mare putere de revenire la forma initiala. In plus noile pensule sintetice pentru pictura cu acuarele au un pret mai redus fata de traditionalele pensule de veverita sau de jder.