Markere Uni POSCA

Markerele Posca sunt fabricate de compania Mitsubishi Pencil din Japonia, sub umbrela Uni Ball, cel mai mare brand pixuri cu bilă din Marea Britanie. Aceste markere sunt alimentate cu vopsea pe bază de apă și au fost un real succes în comunitatea artiștilor anilor ‘80, când au fost lansate pe piață.

POSCA, brandul artiștilor graffiti

Popularitatea brandului de markere POSCA s-a resimțit, la începuturile sale, îndeosebi între artiștii de graffiti / artă stradală, datorită vopselurilor ce le permitea să își exprime creativitatea pe o diversitate de suprafețe.

Nu după mult timp, au început și artiștii de studio să experimenteze aceste markere POSCA, astfel creându-se o punte între diferitele tipuri de artă. Acest principiu a devenit inspirația și esența brandului POSCA, în prezent produsele lor fiind utilizate în întreaga comunitate artistică, fie că vorbim despre artă stradală (graffiti), arte frumoase, design grafic, ilustrație și altele.

Caracteristici prin care se remarcă markerele POSCA

 • Markerele POSCA sunt alimentate cu vopsea pe bază de apă în culori intense, rezistente la lumină și la apă.
 • Au un conținut mare de pigment și pot fi folosite pe aproape orice suprafață, inclusiv pe sticlă, piele, pânză, textile, hârtie, piatră, plastic și metal.
 • Vopseaua este solubilă în apă, poate fi diluată pentru a obține un efect gradient.
 • Atunci când încă este umedă vopseaua, poți mixa culorile între ele pentru a crea diverse nuanțe cu ajutorul unei pensule îmbibate cu puțină apă.
 • Vopseaua markerelor POSCA are o opacitate ridicată, este densă, și poate fi folosită pentru a suprapune culorile (inclusiv culori deschise peste închise).
 • Se usucă repede.
 • În cazul în care se pătează vârful markerului cu alte culori, se curăță prin simpla clătire cu puțină apă și se reîncarcă apoi cu culoare.
 • În catalogul de markere POSCA găsești modele cu vârfuri de diferite grosimi și o varietate de culori, perfecte pentru a fi adaptate lucrărilor tale artistice.

Cum folosești markerele POSCA?

 • Markerele trebuie agitate înainte de utilizare (cu capacul atașat), pentru a amesteca vopseaua din interiorul tubului.
 • Pe o ciornă, testează întâi vârful markerului până când este complet absorbit de vopsea, după care poți trece pe planșa principală.
 • Când simți că se usucă vârful markerului, pune-i capacul și agită energic tubul din nou, pentru a reamesteca vopseaua.

Avantajele utilizării markerelor POSCA

Printre principalele avantaje ale markerelor POSCA sunt:

 • Markerele POSCA vin într-o gamă largă de culori și dimensiuni de vârf, făcându-le perfecte pentru o varietate de utilizări artistice, cum ar fi artă murală, pictură pe textile, postere și caligrafie.
 • Datorită faptului că se usucă repede vopseaua, este eficientizat întregul proces creativ.
 • Markerul POSCA este unul dintre cele mai versatile instrumente de artă pe care le puteți găsi, putând fi adaptat mai multor tipuri de suprafețe (hârtie, carton, beton, sticlă, lemn, metal, textile etc.)
 • Vopseaua utilizată este foarte rezistentă la intemperii, ceea ce o face perfectă pentru arta stradală.

Descoperă modelele de markere POSCA pe colorit.ro și alege grosimile și varietatea cromatică care să ilustreze cel mai bine viziunea ta creativă.

Vizualizare ca Grid List

20 Articole

Set Descending Direction
 1. Markere Posca PC-3M
  Markere Posca PC-3M
  Nota:
  100%
  Pret:16,00- 18,00 RON
  De la 16,00 RON
 2. Markere Posca PC-1MC
  Markere Posca PC-1MC
  Pret:16,00- 18,00 RON
  De la 16,00 RON
 3. Markere Posca Brush PCF-350
  Markere Posca Brush PCF-350
  Nota:
  100%
  Pret:35,00- 38,20 RON
  De la 35,00 RON
pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Ce tipuri de creioane colorate există?

  10 people already voted for this question.

  1. Există mai multe tipuri de creioane colorate, incluzând creioane acuarelabile, pastel, permanente, ulei și ceară. Fiecare tip are caracteristici specifice, cum ar fi rezistența la apă, capacitatea de amestecare și textura.

 2. Ce sunt cariocile pe bază de alcool?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile pe bază de alcool sunt instrumente de desen care folosesc cerneală pe bază de alcool în locul apei sau altor solvenți. Acestea oferă o aplicare uniformă și fără pete, fiind populare în special în rândul ilustratorilor, artiștilor și designerilor grafici.

 3. Ce sunt culorile în ulei pentru pictură și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Culorile în ulei sunt un tip de vopsea folosit în pictură, care conțin pigmenți și un liant, de obicei ulei de in sau ulei de sofran. Ele sunt utilizate în pictura pe pânză, lemn, carton și alte suprafețe compatibile, fiind apreciate pentru consistența lor cremoasă și posibilitatea de a fi aplicate în straturi groase sau subțiri.

 4. Ce sunt markerele cu vopsea pe bază de solvenți și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Markerele cu vopsea pe bază de solvenți sunt instrumente de desen și pictură care conțin vopsea pe bază de solvenți în interiorul lor, fiind ideale pentru o varietate de aplicații pe suprafețe diverse precum metal, plastic, sticlă, piatră, lemn și ceramică.

 5. Ce sunt cariocile cu vopsea acrilica și la ce se folosesc?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile cu vopsea acrilica sunt instrumente de desen si pictura care contin vopsea acrilica în interiorul lor, fiind perfecte pentru o varietate de aplicatii, cum ar fi ilustrații, design grafic, pictura pe sticla, lemn, metal, plastic, ceramica si textile.

 6. Pe ce tipuri de suprafețe pot fi folosite cariocile Posca?

  10 people already voted for this question.

  1. Cariocile Posca pot fi utilizate pe o varietate de suprafețe, inclusiv hârtie, carton, lemn, plastic, sticlă, metal, ceramică, textile și chiar pe suprafețe precum skateboard-uri sau casti de biciclete.

 7. Ce este vopseaua acrilică?

  10 people already voted for this question.

  1. Vopselele acrilice sunt un culori pentru pictura realizate prin amestecarea pigmentilor cu polimeri sintetici emulsionati cu apă. Ele sunt în esență vopsele din plastic, care sunt solubile în apă și au calități bune de adeziv. Sunt foarte stabilie. Ele rezistă la oxidare și descompunere chimică și nu se îngălbenesc în timp.

 8. Cum aleg creioanele colorate potrivite pentru proiectul meu?

  9 people already voted for this question.

  1. Alegeti creioanele colorate în funcție de proiectul dumneavoastra, preferințe și buget. Acuarelabilele sunt excelente pentru efecte de acuarela, pastelurile pentru texturi fine, iar cele permanente pentru rezistență și durabilitate.

 9. Cum se utilizează cariocile pe bază de alcool?

  9 people already voted for this question.

  1. Pentru a utiliza cariocile pe bază de alcool, deschideți capacul și aplicați vârful pe hârtie sau alte suprafețe potrivite. Apăsați ușor și trasați linii sau umpleți zonele dorite cu culoare. Puteți suprapune straturi de culoare pentru a obține nuanțe și efecte diferite.

 10. Care este durata de uscare a culorilor în ulei?

  9 people already voted for this question.

  1. Culorile în ulei se usucă lent, în general, în câteva zile sau chiar săptămâni, în funcție de grosimea stratului de vopsea și condițiile de mediu, cum ar fi umiditatea și temperatura. Totusi, un tablou in culori ulei este considerat complet uscat (poate fi vernisat) dupa un an.