Caran d'Ache

Vizualizare ca Grid List

Produse 121-140 din 204

Set Descending Direction
Pagina
pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Ce fel de pensule functioneaza cel mai bine atunci cand picttai in culori acrilice?

  1. Pot fi folosite atat pensule cu par sintetic cat si cu par natural, in functie de preferintele artistului insa acrilicele fiind de natura alcaline, pot fi "dure" cu parul natural.

   Pensulele trebuie mentinute curate. Daca vopseaua acrilica se usuca pe o pensula, este foarte greu sa fie curatata fara a folosi solventi puternici care ar putea deteriora pensula. Spalati pensulele imediat dupa ce le folositi, cu apa calduta si sapun.

 2. Cand pot vernisa o pictura in culori acrilice?

  1. Depinde de cat de groasa este vopseaua, de cat timp s-a uscat si de umiditatea din aer si temperatura camerei in care se usuca. In general, va sugeram sa asteptati cel putin o saptamana inainte de a vernisa o pictura in culori acrilice. Pentru aplicatii de impasto sau straturi de vopsea groase, poate fi necesar sa asteptati si mai mult.

 3. Care sunt diferentele dintre carioci si markere?

  1. Ambele sunt instrumente de desen sau de scris cu un rezervor cu cerneala si un varf de pasla.

   Unii considera ca "carioci" sunt acele instrumente care folosesc o cerneala pe baza de apa si sunt folosite de catre copii, iar Markerele folosesc o cerneala sau pe baza de solventi, sunt permanente si se folosesc de catre persoanele mai experimentate.

   In Dictionarul limbii romane, definita markerului este: Creion special, diferit colorat și fluorescent, cu care se subliniază anumite pasaje sau cuvinte într-un text.

   De asemeni, definitia cariocii este: Instrument de scris în formă de creion, având în interior o fâșie de pâslă, îmbibată cu tuș de diferite culori.

 4. Ce inseamna "carioci permanente"?

  1. La markere, notiunea de „permanente” înseamna ca cerneala nu este isolubila in apa dupa uscare. Cariocile permanente sunt indelibile, dar nu neaparat rezistente la lumina sau la decolorare.

   Cariocile permanente folosesc de obicei o cerneala pe baza de solventi, iar la unele marci acest solvent este toxic. Cititi cu atentie etichetele si instructiunile.

 5. Cariocile pe bază de apă sunt întotdeauna lavabile?

  1. Cariocile pe baza de apa folosesc o cerneala solubilă în apa si sunt, în general, non-toxice, dar nu neaparat lavabile. Cititi cu atentie instructiunile. Daca aveti nevoie de un marker lavabil, alegeti unul care are în mod special posibilitatea de a fi lavabil. Multe tipuri de carioci sunt concepute pentru a fi usor de spalat de pe piele sau de îmbracaminte si sunt potrivite pentru copii.

 6. Ce sunt markerele cu vopsea? Conțin vopsea?

  1. Markerele cu vopsea folosesc cerneluri opace si sunt adesea concepute pentru a acopri portiuni mari. Unele sunt pe baza de solventi si permanente, altele pe baza de apa.

 7. Ce sunt cariocile pentru caligrafie?

  1. Cariocile pentru de caligrafie sunt carioci cu unul sau mai multe vârfuri speciale (plate, sau oblice) care pot crea aceleași efecte ca si stilourile pentru caligrafie.

 8. Care este diferenta dintre culorile profesionale si cele pentru studenti?

  1. Culorile de calitate profesionala au o concentratie mai mare de pigment si mai putina umplutura si, in general, folosesc o varietate mai larga de pigmenti, rezultand o paleta cromatica mai mare. De obicei aceste vopsele sunt realizate folosind un singur pigment motiv pentru care se amesteca mai curat si au o putere mai mare de colorare decat vopselele de calitate inferioara.

   Vopselele pentru elevi au caracteristici de lucru similare cu vopselele profesionale, dar cu concentratii mai mici de pigment si o gama mai mica de culori. Pigmentii mai scumpi sunt in general replicati de combinatii de pigmenti mai ieftini, care pot sa nu aiba aceleasi caracteristici de amestecare ca si culorile pure. Nu acopera la fel de bine vopselele de calitate pentru artist, dar de obicei sunt mai accesibile ca pret.

 9. Pot amesteca culorile acrilice cu vopsele in ulei?

  1. Vopseaua in ulei poate fi aplicata deasupra vopselei acrilice odata ce aceasta este uscata. Daca aplicati culori acrilice peste vopseaua in ulei, acrilicele nu va adera permanent si se vor decoji in timp.